Fars dag och Mårten Gås

Fira Fars Dag med en vällagad gåsamiddag från Ubåtshallen Restaurang & Catering

I år erbjuder Ubåtshallen Restaurang & Catering en unik möjlighet att fira Fars Dag hemma med en vällagad gåsmiddag tillagad av våra skickliga kockar. Skäm bort din far med en gourmet måltid utan besvär, bara att hämta på restaurangen och värma själv hemma enligt våra enkla instruktioner.

Förrätt
Svartsoppa med krås
Eller
Skogssvampsoppa

Huvudrätt
Gås serverad med sockerstekt potatis, rödkål, portvinsmarinerade sviskon, fräscha ingefärsäpplen, brysselkål och vår hemlagade gåsasås.

Efterrätt
Skånsk äpplekaka med krämig vaniljsås.

Alla rätter är noggrant förpackade och klara för avhämtning, så du enkelt kan värma dem hemma och servera en gourmetmåltid utan krångel.

Beställ din Fars Dag-gåsmiddag från Ubåtshallen Restaurang & Catering senast den 6:e november.

Pris per person 595kr

Dryckesrekommendationer till Din Gåsamiddag

För att fullända din gåsmiddagsupplevelse hemma, rekommenderar vi följande drycker att komplettera varje rätt:

Svartsoppa med krås eller Skogssvampsoppa

Vitt vin: Ett torrt eller halvtorrt krispigt fräscht vitt vin som Chardonnay eller Pinot Gris balanserar smakerna i soppan.
Öl: En ljus lager eller pilsner fungerar bra eftersom de är tillräckligt lätta för att inte överväldiga soppans smaker.

Gås med tillbehör

Rött vin: Ett rött vin med medelfyllig kropp, som Pinot Noir eller en lättare Merlot, kompletterar gåsen utan att överväldiga den. Syran i dessa viner hjälper till att balansera fettet i gåsen.
Öl: En mörkare ale, som en Brown Ale eller en Bock, är ett bra komplement till gåsens rika smaker.


Skånsk äpplekaka med vaniljsås

Dessertvin: Ett sött dessertvin som Sauternes, Tokaji eller en tysk Spätlese Riesling kompletterar äpplekakans och vaniljsåsens söthet.
Calvados eller äppelbrandy: För dem som föredrar något starkare är en skvätt Calvados (en äppelbrandy från Normandie, Frankrike) ett passande val till äpplekakan.

Få veckomatsedel på epost

Registrera din epost och få menyn skickad varje vecka.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.